esmaspäev, 8. november 2010

Nöukogude teadus

Ei saanud muidugi jätta vaatamata dokumenti: ihmiskoet Neuvostoliitossa. (Inimkatsed NLs).
NL Poliitbyroo igatses igavest noorust. Teadlasel tekkis idee lahendada probleem vereylekannete abil: vanadele noorte verd mis annab noorust ja noortele vanade verd mis annab immuunsust. Et niimoodi verd segades arendadagi homo sovieticus.
Ahvi ja inimese ristsugutist pyydis nöukogude teadus aretada. Eesmärgiks oli kasutada ahvinimesi katse"jänestena" relvade arendamises ja ka rasketel tervistkahjustavatel töödel. Saadi siis suure vaevaga 15 000 dollarit kokku mis oli tollal suur raha ja mindi Aafrikasse ahvijahile. Kohalikud Aafrika naised, kuigi harimatud ja vaesed, ei soostunud ennast ahvi spermaga viljastada laskma. Isegi mitte suure raha eest. See näitab, et tarkus on töesti palju muud kui haridus. NLs aga leidus naisi kes pakkusid ennast teadusele ohvriks ja lasid ennast viljastada. Viljastumine ei önnestunud. Inimest ei saa loomaga ristata.

Kuidagi tuli meelde kas nöukogude inimese vanadusel(psyhhofyysilisel)ei olnud peale selle et elu oli vaene syya vähe siiski mingi seos ka yhtäkki peale langenud ateismiga? Religioossed kogukonnad on inimesele turvalised, tekitavad yhist energiat, mis toetab. Suured mötlejad, teadlased,kunstnikud on iseasi, neil on oma inglid, aga tavaline lihtne hea inimene, vene talupoeg, jäänud ilma batjushkata, oskamata ise mötelda, läks kaasa kommunistide kisaga, mis tal yle jäi, aga tema hing jäi ju yksi, öhku rippuma, tal polnud mingit valmidust toime tulla yksi. Ilma jumalata tuleb toime range askeesiga karastunud budist aga mitte lihtne inimene.

Samal öhtul jälgisin vestlussaadet kus täheteadlane ja piiskop vestlesid religioonist, usust, uskmatusest jne. Soomes yteldakse massiliselt kirikust lahti, kuna seda on nyyd neti kaudu niiii lihtne teostada, klöps ja valmis. Eks jöulutamine ja luterlik leigus ole paljud ära väsitanud. Traditsioonid oleks kui elava usu tapnud.
Nöukogude Liidus kasvanuna suhtun protsessi skeptiliselt. Nägime ju kuhu ateistlik kasvatus meid viis. Ma pole mingil juhul usufanaatik. Kirik tundub vanana, isegi kui homopaare önnistavad, see ei aita, ikka tundub vanana. 2000 aastat sama. Elu sisaldab nii igavikku kui liikumist. Igal ajastul on oma vaimsed tähed. Ei usu et Jeesus on viimane. Inimene vöib saavutada Jumala, GOD consciousnessi. Tänu sellele et körgel teadvuse tasandil inimesi on igal ajal maailm yldse pysti pysibki. Usk annab perspektiivi. Palve on inglite keel.