pühapäev, 11. jaanuar 2009

Immigrandid.

Tänane päev töi uudise, et prints Harry vabandas avalikult aastate eest suust lipsanud sönade eest: pakistanlase kohta ytles paki ja nimetas kedagi "rättipääks", mis on tuntud nimetus muslimite kohta. Kannavad nad ju peas kangekaelselt pearätti.
Inglismaal on levinud härrasmeeste klubid, kus maa päriselanikud ehk valged inglased saavad end selles suhtes vabalt tunda, et ei karda kogemata ega tahtlikult solvata yhtki immigranti, etnilist vöi muud vähemust. Olukord on muutunud nii äraspidiseks, et muulased on nagu pyhad lehmad, iga söna vöivad nad tölgendada solvanguna ja solvata neid ometi ei tohi. Kohalikud elavad lausa pinges ja otsivad saarekest klubi näol, kus saaks veel oma kodumaal olla nagu kodus. Kyll oli NLs ikka muulastel hea elada: nad isegi ei teadnud, et elavad vööral maal ja vööras kultuuris.Neile oli sisendatud, et nemad on kultuuri ja vabaduse toojad. Ja nyyd läheb aastakymneid, et eksitust selgitada.
Niisiis, immigrandid on pyhad. Kellegi tausta ega tavasid ei saa osatada.
Soomes on näiteks iraaklaste töötusprotsent 62. Enamus on pikaajalised töötud. Nad ei pyrgigi tööle, sest sotsiaaltoetuste ja musta palgalisaga on mugavam ära elada. Yks neist väitis koguni, et soome riik saab söjapagulaste eest nii palju raha, et peabki neid ylal pidama. Mis raha? Kust? Kui keegi mulle selgitaks.
Rääkimata sellest, et pikaajaline kodus istumine invaliidistab.
Ma elan ise vööral maal ega saa veel paljustki aru.
Aga hakkan juba jagama perussuomalaiste (teatud partei)seisukohta: maale vöib tulla, kui käid tööl ja maksad makse.
Elud jooksevad tyhja. Elatakse sotsiaali peal, oodatakse kodakondsust, kanditakse raha kodumaale.
Kas nii peabki olema?