reede, 9. jaanuar 2009

Ainult Siin ja Praegu, fuck!

Inimene, kes kunagi oli Sai Baba austajate grupi juht, on äkki hakanud väitma, et elu on ainult siin ja praegu ja fuck ja köik delegad eelmistest eludest ja kosmilisest dimensioonist inimese elus vaid ajaraiskamine. Ja ise nii ärritunud olekuga sealjuures. Kuhu on kadunud tema valge pool? Kuhu on kadunud mees, kes kunagi laulis sydame pöhjast badzhaneid, kes oli abivalmis ja möistev ja avatud?
Kes oskas rääkida kaunisti ja möjuvalt. Kes ei söönud liha. Kes pyydles valguse poole? Kus on ta nyyd? Ikka samas kehas. Sai Rami asemel äkki fuck.
Ma saan ju aru, et teooriate ja liikumiste paljusus ja fanatism vöib vahel ärritada. Ka mind ärritab, kui eelmisi elusid meenutades unustatakse tänane päev. Ka mind häirib, kui taimetoitlust surutakse igale vastutulijale peale. Ka mind ärritab, kui Jeesuse öpetusest - armasta ligimest nagu iseennast - vöetakse ainult see et mina olen päästetud, tähendab parem. Ka mind ärritab, kui targutatakse yleliia selle asemel et aidata. Ja siiski, ei saa ju last koos pesuveega ära visata.
Olen olnud Jumala poole pyydleja palju aastaid. Siiski, alles eile, 47 aastasena, kylmal talvepäeval, sain tunda öigeusu palve jöudu. Mul on yks vanas vene keeles palve "Razvitije uma u detei" (Arukuse arendamine lastel.) Mu tytar kartis uisutamise tundi koolis, ta ei oska veel kuigi hästi uisutada, kuigi olen temaga paar korda liuväljal käinud, harva kyll, pole ju aega yksikemal. Palvetasin terve päev, et tal tunnis hästi läheks ja et tal ei tekiks törget, ja ime kyll, palve möjul oskas ta äkki isegi uisutada. Kas polnud see Jumalalt suur abi? Mina olen olnud mötlematu, pole viitsinud last uisutama öpetada, ja Jumal annab mulle selle andeks ja paneb lapse uisutama yhtäkki? Olen kindel, et öigeusu palvetel on suur jöud.
Sest köik mis me oleme ja mis on meie ymber on teadvus. Kui me jonnime ja surume end kitsastesse raamidesse, ja yks elu siin ja praegu on kitsas raam, kui me ei taha näha körgemale, siis me vöime ju kitsikuses elada, aga mis elu see on? Paljas toidu ja viina ja seksi energia? See on sama kui vörrelda kartult-kastet ja salvei-kreekapähkli-risotot.
Pimedusest valgusesse viiv tee ei pruugi olla kerge, kuid ei saa väita, et teed polegi. See tee on siin ja praegu.Sealpool sedateed enam alustada ei saa. Seks, viin ja liha ja viha, need on minevik, mylkasse kukutav kurjus.
Halleluuja!