esmaspäev, 11. mai 2009

Imeline inimene.

Maailmas elab imelisi körgelt arenenud vaimuga inimesi. Selline on telesaates nähtud briti naine Alex, kes on lapsendanud 7 raske puudega last. Praegu on tal 5 poissi, köik Downi tövega ja yks lisaks autist, yks Downi tydruk ja yks ajukasvajaga tydruk. Kolmas tydruk on hoiul, kuna puudega lapse vanemad vajavad puhkust. Päeval aitavad Alexit 2 riigi poolt palgatud hooldajat, öhtud ja ööd on ta täiesti yksi. Ta ei käi väljas,tal pole meest ega bioloogilisi lapsi, adopteeritud pere on tema elu. Ta väidab, et ei tahagi muud, et on niimoodi önnelik. Alexi ema oli hooldekodu juhataja ja juba väikese tydrukuna käis Alex ema töö juures ja kiindus haigetesse. Alguses plaanis ta kyll loomade talitajaks öppimist, aga öppis siiski eripedagoogikat ja öpetaski puuetega lapsi koolis, kuni pere kasvas nii suureks, et oli sunnitud koju jääma. Kodus tal ju tööd ööpäev ringi! Alex armastab ja möistab oma lapsi. Ta peab ylal suhteid ka laste bioloogiliste vanematega. Köik vanemad lihtsalt pole suutelised puudega lapsega hakkama saama, Alex on! Ta ytles, et kuigi on nyyd juba keskeas, on ta valmis adopteerima lisa,kui kohtab last, kes tema peresse sobib.
Lapsed armastavad Alexit. Ainult yks autist poiss ei anna vaatamata Alexi katsetele "myyrist" läbi murda vastukaja, aga see on tingitud autismist. Elab meil nagu yyriline, ytleb Alex. Teised näitavad oma armastust välja. Eriti vanim Down poiss on hea käitumisega, viisakas ja abivalmis, unistab oma perekonnast. Alex ytles, et poleks uskunud, et tydrukutega on nii palju raskem toime tulla kui poistega. Kui esimene tudruk 5 poisi järel tuli, arvas Alex algul, et tulemas on ainult lehvide sidumine jms, aga tegelikkus osutus hoopis raskemaks...
Ka sotsiaali ametnikega on Alex pidanud vöitlust.Ta ei lahkunud enne, kui jutule pääses...
Kuidas ta kyll jaksab?
Esimese adoptatsiooni järel olevat shokk sellest, et laps ongi nyyd täiesti ja ainuyksi tema vastutusel, siiski suur olnud. Hiljem kogemuste kasvades kasvas ka julgus... Need lapsed oleksid hooldeasutustesse vegeteerima jäänud...Alex andis neile kodu ja maksimaalse arenguvöimaluse. On ju teada, et ka raske puude puhul on areng teatud piirides vöimalik, kui selle nimel tehakse tööd.
Kust kyll tulevad sellised imelised inimesed?
Jumala önnistust Alexile!