kolmapäev, 9. juuli 2008

Most people

in the world are Yellow, Black, Brown, Poor, Female,Non-Christian and do not speak english. (Audre Lorde)

Ja kogu lääne filosoofiline möte on valdavalt valgenahalise heteroseksuaalse mehe möte. Tema sai oma hääle kölama, kuid ta pole kaugeltki ainus maailmas.

Ja naine on oma olemuselt tumm, eriti lastkandev naine.(Julia Kristeva) Kui naine hakkab rääkima, on ta juba feminist.

Ja emadus sisaldab endast hyljatavat. Laps peab ema hylgama saades/saamaks iseseisvaks. See on raske. Isa saab aidata. Printsiipidest muidugi on kysimus.

Eeva Kilpi 70ndail ilmunud erootiline romaan Tamara. Tamara on paarikymne aastane seksuaalselt aktiivne naine, kes elab omalaadset kooselu alakehast halvatud jalutu invaliidiga. Kooselu leppeks on, et Tamara jutustab oma seksuaalkogemustest mehele, kes ei ole seksuaalselt aktiivne, sellele invaliidile intellektuaalile. Tamara on nagu psyhhoterapeut, ta annab seksiteenust inimlikust kaastundest, et möni yksildane neurootik ennast yksindusest oksa ei tömbaks. Invaliid naudib seksuaalelu Tamara jutustuste läbi ja esindab ise Tamarale jätkuvust, turvatunnet, hoolivust. Tamara otsib normaalset meest, aga otsingud jooksevad liiva... Mitte kordagi ei ole selles raamatus juttu rahast. Tamara ei vöta raha. Ja endise NL maades on enamasti raha see hoob mis paneb prostitueerima. Need on täiesti vastandlikud käsitlused seksist ja seksitöötegijatest.
Tegelikult ei ole olemas sellist olukorda, kus näiteks kellegi elu päästmiseks(operatsiooni eest maksmine vms) keegi prostitueerib. Selline variant on tugevasti esil inimeste peas, tegelikkuses sellist pole. Tegelikult viib prostitutsioonini ikkagi madal enesehinnang ja meeste vöimuiha.