kolmapäev, 30. aprill 2008

Emmanuelle

Emmanuelle'i (moelooja Just Jaeckini film Emmanuelle Arsani romaani pöhjal)tunnuslaulu video link.

Selles 1974 aastal valminud erootilises prantsuse sarjafilmis mängis peaosa 28.septembril 1952 syndinud hollandlanna Sylvia Kristel. Sihvakas brunett poisipeaga lapselik-siira ilmega kaunitar alustas modellina 1973 aastal, kui ta vöitis Miss TV Europa vöistluse. Emmanuelleks valiti ta sadade kandidaatide hulgast, kui tal polnud nime ega kogemust filmimaailmas, ainult fotogeenilise ja sobiva välimuse pöhjal.
Sylvia vanemad olid hotelliomanikud ja Sylvia koges seksuaalset ärakasutamist vanema hotellikylastaja poolt 9 aasta vanuselt. 14 aastaselt koges ta valusalt vanemate lahutust: isa jättis pere teise naise pärast. Sylvial on noorem öde Marianne. Ta räägib vabalt 5 keelt:hollandi, prantsuse, inglise, saksa ja itaalia.
WET STARiks tembeldatud näitlejanna jätab intervjuudes introvertse ja aruka naise mulje. Ta ytles, et "raskemate" seksistseenide filmimisel pisteti talle marihuaanatobi sörmede vahele ilma et ise oleks teadnud mida tömbab vöi selleks loa andnud.Ta klassitsifeerib neljakäpuli yhteasendit meeste vöimunäitamise vajaduseks.
Sylvia tahtis ja ka sai tösisemaid rolle klassikast nagu "Leedy Chatterley armuke",aga siiski tundub, et masinavärk määras tema vöimalused teatud suunas. Hollywoodis kukkus ta täiesti läbi, sest tema introvertne iseloom ei sobinud ameeriklaste ekstravertse olemusega. Ta kannatas depressiooni all. Mulle jäi mulje, et ka rahaliselt kasutasid produtsendid teda ära, nii et Sylvia naases Hollandisse vaese ja purustatuna. Seda pean veel uurima, täpselt ei tea, aga selline mulje jäi mulle intervjuust. Ta ytles:Hollandis saab elada ka vaesena. Yldse jääb mulje, et ta on kuidagi pettunud. Tal on poeg Arthur. Pyyan temast rohkem välja uurida.
Ise nägin filmi 80ndate keskpaiku, kui seda näidati Soome TVs. Istusime punt Tallina kunstnikke ja intellektuaale Tönis Vindi korteris. Tönis kinnitas tähelepanu filmi kaunile värvigammale.
Kui öhtul Tönise poolt koju läksin, kuulsin hyydeid: Emmanuelle!
Kogu Tallinn vaatas seda filmi.